Eclere

joi, 19 februarie 2009

Eclere

Avem nevoie de:

250 g faina
200 g margarina sau unt
500 ml apa
o lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat. Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu