Tort cu portocale
Avem nevoie de:
400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.
Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)
L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.
Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))
Si sectiune:
Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
RăspundețiȘtergereUn pupic dulce de la mine!
Ah,am uitat sa te intreb...care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
RăspundețiȘtergereNu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi
Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine "acasa" :) Pupici si tie!
RăspundețiȘtergereMa servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa...
RăspundețiȘtergereMiha,am facut tortul...e super ,super bun...multumesc inca o data pt reteta!!!
RăspundețiȘtergereTe pup dulce!
Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!
RăspundețiȘtergere