Tarta cu mere si aluat dospit
Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica,dar n-a fost o problema,din ce-a ramas am facut niste cornuri cu ciocolata si gem. ;)
Avem nevoie de:
200 ml lapte caldut
100 g zahar
500-550 g faina
25 g drojdie
100g unt moale
1 galbenus
1 plic zahar vanilat
Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire.
In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.
4 mere mari
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara
50 g unt
Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.
Am tapetat forma cu hartie de copt,am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc.Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat,pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta,cu o pensula. Am copt la foc mediu,in jur de 40 de minute.
Am lasat sa se raceasca in tava,apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.
Din restul de aluat am facut cateva cornuri cu ciocolata Nutella si gem de prune. ;)
suuuuuper! bravo, mami!
RăspundețiȘtergeretizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC :)
RăspundețiȘtergereMiho,tu esti Tana? :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Ellis! Pup!
RăspundețiȘtergereda da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami :)
RăspundețiȘtergereAhaaaa...pai spune asa mey...N-am stiut...am ramas in urma cu stirile...:))
RăspundețiȘtergere