Briose cu afine si banane

luni, 13 aprilie 2009

Mi s-a facut pofta de aceste briose cand le-am vazut pe blogul Laurei Sava,dar am improvizat cu ce-am gasit prin frigider...:))

Briose cu afine si banane



Avem nevoie de:

2 oua
150 ml iaurt
100 g zahar
50 g unt
1 plic zahar vanilat
1 banana
1 lingura bilute de ciocolata
2 linguri de afine (uscate am folosit eu,hidratate in apa cu rom)
1 plic praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite (cca 150 g)

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade,aproximativ jumatate de ora.

Foarte bune si pufoase.

Share This Post

8 comentarii:

  1. Fur o briosa si dau in schimb o leapsa,,,, care te asteapta la mine. Pupici...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun schimb...:))
    Am sa vin sa o iau...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dau si eu o savarina pt o briosa????::))) ca tot stiu pe cineva care poftea la o savarina... si pe altcineva care niciodata nu ar refuza un dulce bun...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,da...ma prind si la trocul asta...:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm!cred ca-s tare bunute!acum voi face si eu...am gasit hirtiute unde mi-ai zis,merci mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. o retzeta asemanatoare o sa fac si eu. cum se pastreaza briosele pana a doua zi? trebuie sa fac 31 de briose pentru ziua unei prietene :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alison,abia astept sa te vad in actiune! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mazilique,pana a doua zi le-am tinut neacoperite si au fost la fel de pufoase. Acoperite cred ca se pot pastra si mai multe zile. ;)

    RăspundețiȘtergere