Prajitura cu bezea
Pentru foi avem nevoie de:
4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie
Pentru crema avem nevoie de:
4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos
Pentru decor avem nevoie de:
100 ml frisca lichida
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.
Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.
Se umplu foile de bezea cu aceasta crema
si se orneaza cu frisca.
iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!
RăspundețiȘtergereun premiu la mine,iar!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison! Te pup!
RăspundețiȘtergerearata ff bine.am sa o incerc de Craciun
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. ;)
RăspundețiȘtergere