Papanasi fierti
Avem nevoie de:
500 g branza de vaci
1 cana faina
3 oua
100 g unt
3 linguri gris
100 g zahar
100 ml smantana
esenta de rom
Pentru decor avem nevoie de:
200 g nuca macinata
3 linguri cacao
100 g zahar pudra
Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.
Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta.
Ii scufundam in apa clocotita si cand sunt gata incep sa se ridice la suprafata.
In timpul fierberii se scutura oala sa nu se prinda papanasii de fund.Nu se amesteca in oala,astfel se sfarma.
Ii punem intr-o sita sa se scurga
apoi ii tavalim prin amestecul de nuca cu cacao si zahar.
Am lasat deoparte putina compozitie si am facut si cativa papanasi prajiti.
Pe care i-am servit cu smantana.
hihihi!;)
RăspundețiȘtergereexact acum am postat si eu tot papanasi fierti.
dar uite ca-s retete diferite.
voi incerca si varianta ta!
o zi minunata!
O zi buna si tie Gabi!
RăspundețiȘtergereDeliciosi si papanasii tai! Eu am vrut sa fie un pic...altfel :)
ce super ideea cu cacao...minunat arata!mi-e pofta...desi eu nu pap papanasi...:))
RăspundețiȘtergereTe pup Alison! Si multumesc!
RăspundețiȘtergereCe idee buna . Inca de papanasi cu cacao nu am mai auzit. Sigur sunt deliciosi. Trebuie incercati. Te pup!
RăspundețiȘtergereAdi,am vrut sa incer csi eu ceva...altfel! :))
RăspundețiȘtergereWow ,ce idee originala.Merita Premiul de Creativitate,care te asteapta sa il ridici cind ai timp.Week-end placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Julia!Week-end placut si tie! Pup!
RăspundețiȘtergere