Prajitura cu branza si cirese

vineri, 19 iunie 2009



Pentru blat avem nevoie de:

2 oua
100 g zahar
100 g unt
100 ml lapte
100 ml iaurt
vanilie
1 praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.



In tot acest timp pregatim umplutura de branza din:

250 g branza de vaci
150 g zahar
2 oua
3 linguri smantana
esenta de rom

Toate ingredientele le-am pus la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.



Se toarna restul de aluat



si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Share This Post

5 comentarii:

  1. Salut draga Miha ,o sa incerc penru ca-mi place mult visina in copturi diverse!

    http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/06/brauni-cu-branza-si-visina.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ups... am vrut sa zic cirese si visine in copturi diverse!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine ! cred ca e delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Anastasia (ce nume frumos ai),ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica.Daca o vei incerca sa-mi spui impresii,neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anne,multumesc! Da,e foarte buna prajiturica.Si au avut voie si piticii sa manance fara limita. :)))

    RăspundețiȘtergere