Prajitura cu blat de cocos

joi, 18 iunie 2009



Pentru blat avem nevoie de:

6 albusuri
100 g zahar
100 g nuca de cocos
esenta de vanilie

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer.
Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,pana se usuca si incepe sa se rumeneasca usor.



Pentru crema avem nevoie de:

1 plic Crem Ole de vanilie
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o crema consistenta,ce o repartizam uniform peste blatul de cocos.



Se "orneaza" :)) cu 50 g ciocolata topita si se da la rece pentru 2 ore,dupa care se portioneaza.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Vreau si eu o feliuta, dar daca ma ingras prea tare e vina ta, da ?! Arata bine si cu ciucalata aia deasupra, tre'sa fie tare delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te poftesc cu drag! ;) Doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum imi place mie mult cocosul e de dedus ca ma incantya prajitura ta. Am notat-o ca trebuie facuta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexa,e o improvizatie,foarte gustoasa! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. plicul de crem ole se prepara sau se pune asa praf peste frisca si lapte?
    chiar vreau so fac! arata superb

    RăspundețiȘtergere
  6. Crem Ole e o budinca ce se prepara la rece. Cu lapte rece.
    La aceasta reteta vom folosi o parte frisca, o parte lapte. Se poate prepara si doar cu lapte sau doar cu frisca, doar ca daca e preparata doar cu lapte e moale, daca e preparata doar cu frisca e prea tare. :))

    RăspundețiȘtergere