Prajitura cu branza si caise
Pentru blat avem nevoie de:
1 ou
2 cani faina
100 g unt topit
100 g zahar
un praf de sare
Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.
Pentru umplutura avem nevoie de:
500 g branza de vaci
200 ml frisca lichida
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie
caise
Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.
Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.
Adaugam umplutura de branza
si caisele jumatati.
Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.
O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.
hmmm!ce-mi place cum stau caisele rasturnate-suparate!
RăspundețiȘtergereEu cred ca erau rusinoase,ca s-au ascuns in branza! :)))
RăspundețiȘtergereMinunata reteta!!!! trebuie incercata.MMMMM...MMM
RăspundețiȘtergereMultumesc Ady!
RăspundețiȘtergereBuna,Mihaela! Tocmai am scos din cuptor aceasta minunata prajitura! Compozitia de branza este atat de buna ca nu ma mai puteam opri din gustat! Era cat pe ce sa raman fara! Din pacate nu am avut caise,dar a iesit super si asa! Multumesc pt ideile minunate pe care ni le oferi!
RăspundețiȘtergereCu drag,Larisa(din Iasi!}
Larisa, draga mea ieseanca, ma bucur tare mult ca v-a placut! Data viitoare poti inlocui caisele cu visine (se gasesc de cumparat congelate,asta daca n-ai pus tu deja la congelator) sau cu fructe uscate (stafide, caise)
RăspundețiȘtergereO seara buna!