Profiterol

miercuri, 19 august 2009

Un desert ce-mi aduce aminte de copilarie...Cand ieseam duminica in oras si mergeam la cofetarie,profiterolul era in cap de lista...:)

Profiterol

Pentru choux-uri avem nevoie de:

200 g unt
2 cani faina
500 ml apa
1 lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata din:

2 plicuri Crem Ole
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.

In plus mai avem nevoie de:

*inghetata,dupa preferinta.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure

*frisca si ciocolata rasa pentru decor

Intr-un bol punem cate 3 gogosele



si inghetata.



Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. :)

Share This Post

9 comentarii:

  1. Oau, ce bine arata! Felicitari pentru ceea ce faci, ai niste preparate minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place si mie desertul asta! Numai ca e taaare nerentabil, muncesti la el o gramada, dar il halesti in doi timpi si trei miscari! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nadia,iti multumesc de aprecieri! Ma stradui si eu cat pot! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucatar maniac (ce nick haios ai!) cu mare drag ti-as oferi o portie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Natalia,ai mare dreptate! :)) Dar pentru clipele alea de suprema savoare...se merita. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata imi lasa gura apa . Vreau si eu macar o bucatica.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce bine arata! nu am facut de mult...cred ca o sa le incerc dar cu o inghetata facuta in casa... felicitari pt reteta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Oana,multumesc!
    Si eu tot inghetata facuta in casa am folosit! ;)

    RăspundețiȘtergere