Briose cu iaurt si ciocolata

miercuri, 2 septembrie 2009

Briose cu iaurt si ciocolata

Avem nevoie de:

2 oua
330 ml iaurt
100 g unt
100 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
faina cat cuprinde,sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite

Pentru decor:

2 linguri miere
1 lingurita scortioara
fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.



Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.



Si o sectiune pufoasa...

Share This Post

7 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Premii frumoase si colorate
    Pentru fete aratoase si talentate!

    P.S. - tu esti cea mai cea din toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. O briosa asa ochioasa pentru micul dejun nu strica, asa ca ... ma autoservesc, hmmm, delicioasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuscra,serveste cu incredere! :)

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooo...Laura draga...m-ai coplesit...si cu laude si cu premii...:) M-am emotionat! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Alison! Esti tare draguta! :) Pup!

    RăspundețiȘtergere