Painea fermierului

duminică, 18 octombrie 2009



Avem nevoie de:

* 320 ml apa
* 120 g faina integrala
* 100 g faina de secara
* 250 g faina alba
* 2 linguri ulei de masline
* 2 lingurite drosjdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar

Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare
şi zahar.

Apoi adaugam faina şi drojdia uscata.

Selectam programul de framantare+dospire.

La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata.

Ii dam forma rotunda si crestam cu un cutit bine ascutit pe mjiloc.

Punem painea intr-un loc caldut, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana isi dubleaza volumul.



Dam la cuptor pentru jumatate de ora.

Share This Post

Un comentariu:

  1. Hallo Miha,

    sä zic Drept , la Pininea asta mi-asi dori sä fiu Fermiereul.Minunat ti-a iesit.
    Si mai ales Combinatia de Fäini este super. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere