Clatite aperitiv

miercuri, 9 decembrie 2009





* Clatite:

* 2 oua
* 300 ml lapte
* 200 ml apa minerala
* 4 linguri ulei
* faina cat cuprinde

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare.

* Umplutura:

* 200 ml suc de rosii
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* rozmarin si busuioc
* sare si piper

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare.

Clatitele le umplem cu aceasta compozitie racita,



le rulam strans si taiem capetele, daca este necesara o estetizare. :))

Se cladesc sub forma de piramida si se presara cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Share This Post

4 comentarii:

  1. Felicitări Miha..!
    Ai un blog superb...
    m-ai dat gata cu torturile
    de aniversare ale îngeraşului tău
    şi tot odată cu tot ceeace faci...
    Succes pe mai departe!
    O îmbrăţişare caldă din capitală!

    RăspundețiȘtergere
  2. Helou, spune repede cine a "sutit" clatita de deasupra ?! Aaa si mai am o intrebare, mai ai, sau au disparut toate, ca arata prea "mincabile" ca sa mai fie si pentru mine una mica, mica...

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena, multumesc tare mult pentru vorbele frumoase si pentru aprecieri.

    O imbratisare si de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuscra draga, nu mai sunt demult. Asta e unul din aperitivele servite la ziua piticilor. :)

    Pup!

    RăspundețiȘtergere