Foccacia alla genovese

sâmbătă, 27 martie 2010



* 460 g faina alba
* 35 ml ulei de masline
* 300 ml apa calduta
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 7 g drojdie uscata
* Pentru uns:
* 4 linguri ulei de masline
* 4 linguri apa
* cimbru uscat

In cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios.

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline din belsug si in mijloc punem bila de aluat si lasam la crescut in jur de 1 ora. Dupa acest interval de timp, intoarcem aluatul pe partea cealalta, astfel incat ambele parti sa fie bine unse cu ulei.

Incepem sa aplatizam aluatul in tava cu palmele, fara sa tragem de el. Dupa ce am intins aluatul in toata tava incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor, apasam cu degetele pana simtim fundul tavii.



Presaram cu sare grunjoasa si lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute. Amestecam uleiul cu apa si ungem toata suprafata din abundenta, apoi presaram cu cimbru uscat. Lasam din nou la crescut vreo 20 de minute la loc caldut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.



Multumesc Laura! :)

Share This Post

Un comentariu:

  1. Draga mea ti-a iesit PERFECT!! Se vede ca este aerisita si usoara ca un fulg. Tare multumesc ca ai incercat-o si ma bucur mult de tot ca ti-a placut!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere