Vinete gratinate

joi, 26 iulie 2012

O reteta simpla, simpla de tot... Fara carne, gustoasa si aromata si daca ma gandesc bine, parca are asa... si un usor iz de vacanta. :))))



1 vanata
~200 g mozzarella proaspata
1 ou mare
2 catei usturoi
2 frunze de busuioc
sare si piper
fulgi de ardei iute

1 lingura pesmet pentru tapetat forma

Vanata o curatam de coaja si o taiem felii. Presaram cu putina sare si lasam deoparte pana pregatim mozzarella.

Dam mozzarella prin razatoare. Cam dificil de dat mozzarella proaspata prin razatoare, dar incet-incet se rezolva. :))

Adaugam oul, sare si piper dupa gust, usturoiul pisat si busuiocul tocat. Omogenizam.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet asezam feliile de vinete. Condimentam dupa gust. Punem deasupra amestecul cu mozzarella


si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute, pana stratul de mozzarella se topeste si se rumeneste.


Se serveste ca atare sau cu rosii si mujdei de usturoi.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Nu ma dau in vant dupa vinete (imi plac doar sub forma de salata!) insa, de la tine, zau ca as incerca! Arata apetisant!!!
    De fapt, daca ma gandesc bine, tu ai avea mari sanse sa ma faci sa mananc orice (si asta spune o mofturoasa!)!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi, auzi ce zice Diana? Ca seamana cu mine. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai Felicia... dac-ai sti cat is de bune...mmm... Fa doar o portie mica mica si-ai sa vezi. :*

    RăspundețiȘtergere
  4. O frumusete delicioasa si sanatoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, ador vinetele!Cred ca sunt grozave gratinate!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine, voi face, m-ai convins, stii ca te ascult!:)

    RăspundețiȘtergere