Vinete gratinate
1 vanata
~200 g mozzarella proaspata
1 ou mare
2 catei usturoi
2 frunze de busuioc
sare si piper
fulgi de ardei iute
1 lingura pesmet pentru tapetat forma
Vanata o curatam de coaja si o taiem felii. Presaram cu putina sare si lasam deoparte pana pregatim mozzarella.
Dam mozzarella prin razatoare. Cam dificil de dat mozzarella proaspata prin razatoare, dar incet-incet se rezolva. :))
Adaugam oul, sare si piper dupa gust, usturoiul pisat si busuiocul tocat. Omogenizam.
Intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei si tapetat cu pesmet asezam feliile de vinete. Condimentam dupa gust. Punem deasupra amestecul cu mozzarella
si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute, pana stratul de mozzarella se topeste si se rumeneste.
Se serveste ca atare sau cu rosii si mujdei de usturoi.
Ce rumena si frumusica e :x
RăspundețiȘtergereRumena ca tine , fata :d
RăspundețiȘtergereNu ma dau in vant dupa vinete (imi plac doar sub forma de salata!) insa, de la tine, zau ca as incerca! Arata apetisant!!!
RăspundețiȘtergereDe fapt, daca ma gandesc bine, tu ai avea mari sanse sa ma faci sa mananc orice (si asta spune o mofturoasa!)!:))
Gabi, auzi ce zice Diana? Ca seamana cu mine. :)))))
RăspundețiȘtergereVai Felicia... dac-ai sti cat is de bune...mmm... Fa doar o portie mica mica si-ai sa vezi. :*
RăspundețiȘtergereO frumusete delicioasa si sanatoasa! :)
RăspundețiȘtergereMmm, ador vinetele!Cred ca sunt grozave gratinate!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatate ai gatit acolo!!!
RăspundețiȘtergereSimplu si extrem de bun!!!!
RăspundețiȘtergereArata minunat!
RăspundețiȘtergereBine, voi face, m-ai convins, stii ca te ascult!:)
RăspundețiȘtergere