Hachis Parmentier
* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1/2 ardei rosu
* sare si piper
* patrunjel verde
* Pentru piure:
* 5 cartofi medii
* 50 g unt
* 100 ml lapte
* 1 ou
* 50 g cascaval
* 50 g telemea
* nucsoara
* cascaval pt presarat deasupra
Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper.
Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat.
Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care adaugam unt, lapte fierbinte, cascavalul si telemeaua rase, oul si nucsoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Turnam piureul obtinut peste stratul de carne,nivelam si acoperim cu un alt strat de cascaval.
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Se portioneaza si se serveste cald.
Preparat dupa reteta Silviei. :)
Foarte bine arata.O duminica placuta.
RăspundețiȘtergereArata tare bine!In ce limba e denumirea?
RăspundețiȘtergerearata atat de bine.pofta mare mi-ai facut.promit sa incerc reteta si revin cu impresii.pup cu drag
RăspundețiȘtergereMiha ai un premiu de la mine daca iti face palcere sa-l ridici
RăspundețiȘtergerearata suuuper bun si eu am o reteta asemanatore :)
C'est un classique toujours très bon à manger avec une salade verte.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Arata foarte bine, multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereTare bine ti-a iesit !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela. :)
RăspundețiȘtergereClaudia, in franceza, dar pentru siguranta o voi intreba pe Silvia. :))
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Sarah.
RăspundețiȘtergereE un fel de mancare foarte bun, merita incercat. ;)
Anca, multumesc. Voi trece dupa premii, dar timpul asta...ufff...
RăspundețiȘtergereMerci Nadji. :)
RăspundețiȘtergereIonut, si eu multumesc de vizita. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Silvia. Pentru reteta in primul rand si mai apoi de aprecieri. :) Pup!
RăspundețiȘtergere...wau Miha ..acum am vazut reteta ta,ce buna e...si seamana cu ce am facut si eu,eu o stiam de la mama si am facut-o sub forma de tort.
RăspundețiȘtergereImi place asa de mult pe blogul tau ca ai la bunatatiiii..felicitari.
Multumesc Lissa draga.
RăspundețiȘtergereEheheee...tortul tau e tare frumos...mi-a placut tare mult. :)