Paine in vasul roman
* 350 g faina 650
* 100 g faina graham
* 2 linguri ulei de masline
* 270 ml apa
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 10 g drojdie uscata
Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire.
Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace painea. Se ruleaza, apoi se aseaza in vasul presarat cu faina. Cu o foarfeca de bucatarie se fac crestaturi pe suprafata aluatului si se lasa din nou la crescut.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S_UFsbd0OLI/AAAAAAAAGRE/BDoSnFVqikM/s400/DSCF7078.jpg)
Se da cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste.
Sursa
Uite ca am mai aflat ceva, nu stiam ca la vasul de lut i-i zice vasul roman.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine painica.
Pe curand.
Multumesc frumos Daniela.
RăspundețiȘtergere