Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

vineri, 7 mai 2010



* 4 copanele
* sare si piper
* rozmarin
* boia de ardei
* cimbru

* Pentru sos:

* 1 morcov
* 1 ceapa
* 1 bucata telina
* 1 radacina patrunjel
* 1/2 capatana usturoi
* boabe de piper
* 1/2 foaie de dafin
* 1 cana suc de rosii
* 1 cana supa de carne ( apa sau vin)

* In plus:

* 2 pungi de hartie sau 1 coala de hartie mai groasa

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Ceapa se toaca marunt, iar restul legumelor se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie felii subtiri, dupa preferinta. Se inabusa in cateva linguri de ulei de masline, pana incep sa se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si se mai inabusa 5 minute. Se stinge cu supa, apoi se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute, adaugand piperul, foaia de dafin, cimbrul si sare dupa gust. Daca va place se poate adauga si putin vin rosu.

Se rupe punga de hartie, carnea se pune pe un platou si se acopera cu sos.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Eu fac pui intreg si e extraordinar de bun!
    Dar spune-mi ce punga folosesti de hirtie?
    Eu folosesc din acelea maro si inauntru ung punga cu untura(strat subtire)
    Cred ca ti-au iesit tare,tare gustoase!
    Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere