Tochitura moldoveneasca

luni, 24 mai 2010



* carne de porc ( ceafa, pulpa)
* 1 pahar de vin alb
* sare si piper

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. In momentul in care se adauga vinul se pot adauga si cateva bucati de ficat.

Se serveste cu mamaliguta calda, branza telemea sau de burduf, usturoi si oua ochiuri.

Share This Post

12 comentarii:

  1. Que receta más curiosa. No la conocía de nada. Se ve excelente. Un saludo

    RăspundețiȘtergere
  2. In Botosani,de unde era mama mea,tochitura se face din carne si organe(ficat,rinichi,plaman) si,cand e aproape gata se pune ceapa tocata sa se caleasca putin,iar la sfarsit usturoi taiat marunt.Foarte gustoasa dar si periculoasa pentru ficat.
    A ta cred ca este mult mai usoara.Desi nu mananc carne de porc decat de Craciun,chiar arata bine tochitura ta si mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. bafta la concurs!!!!te astept la mine pe blog sa-ti ridici premiile daca iti face placere, poop:*

    RăspundețiȘtergere
  4. deja imi ploua in gura....si mai alea,imi aduce aminte de mancarik facuta de mama

    yumi yumi...stiu ce voi face de mancare in zilele urmatoare

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceasta tochitura este grozava,se cunoaste moldoveanca din tine pentru ca adevaratele retete numai in moldova se gasesc(parerea mea)
    Felicitari si sa ne mai dai retete minunate

    RăspundețiȘtergere
  6. Victoria, multumesc.
    In reteta asta pe care o stiu eu, ficatul este trecut la optional, poti sa-l pui sau nu, depinde de preferinta.
    Varianta cu ceapa eu o cunosc sub numele de "tochitura munteneasca", voi posta in curand reteta, caci am facut-o si pe ea. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dana, multumesc de premii si de urari. Se pare ca mi-au prins bine, ca am castigat. :))))
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea, ma bucur ca am putut fi o sursa de inspiratie pentru tine. ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Iubita!
    Eu de felul meu m-is tare mandra ca-s moldoveanca, dar cand mai primesc si laude ca acestea ma umflu toata-n pene. :))))
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere