Crema de zahar ars (2)

luni, 9 ianuarie 2012

Crema de zahar ars este un desert care-mi place foarte mult. Se prepara usor, este foarte bun si dupa ce sta cateva ore la frigider este si racoritor. :)) Se poate prepara si in forme individuale... Se pot schimba si proportiile de oua, lapte, zahar...in functie de preferinta fiecaruia.



1 litru lapte
6 oua mari
6 linguri zahar
6 linguri zahar pentru caramel
esenta de vanilie

Se bat ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele si esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand continuu.

Cele 6 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita mai inalta, ce poate fi bagata apoi la cuptor. Caramelul se intinde uniform pe fundul si peretii cratitei, apoi se lasa la racit. Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga si se rumeneste usor deasupra.

In cuptor vom pune o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se rastoarna pe platou.


Ar fi de preferat un platou cu marginile ridicate, pentru a nu pierde siropul caramel format in timpul prepararii.

Share This Post

32 de comentarii:

  1. Minunata! E si la mine in lista de preferate! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, cum ai reusit sa tai o felie atit de perfecta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Moama cum arata ultima imagine!! Zici c-o am in fata ochilor!! Bravos, m-ai facut sa inghit in sec !;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto, multumesc! Te pup si eu! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Nati, nu e chiar perfecta. Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca e putin ciobita! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. super arata..vreau si eu!! o programez pentru weekend!felicitari pt blog!ai retete fel de fel :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Super arata!o programez pentru weekend.trebuie sa fac si eu o crema de zahar ars buna ca aceasta!
    felicitari pentru blog si pentru pozele minunate de aici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata super yummmi!!!! Ce pofta am acum...si ce lene:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mmmmm...tare mult imi place si mie crema de zahar ars!!Pupici si o portie mica mititica sa mi trimiti si mie....

    RăspundețiȘtergere
  10. yammy!!!O portie si pt mine se poate?Deja inghit in sec:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, poti sa spui si la ce temperatura ai copt-o? Si cat timp? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna.

    Temperatura de coacere si timpul depind de cuptorul fiecaruia. Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie ce si cat poate.
    Al meu e nou si inca nu ne-am obisnuit unul cu altul. :)) Desi in carte scrie ca 180 grade (foc mediu) is pe treapta 3, eu trebuie sa-l pun pe 2 altfel se arde.

    In mod normal se coace la foc mediu (180-190 grade) si n-ar trebui sa dureze mai mult de-o ora.

    RăspundețiȘtergere
  13. MMM arata minunat!! O sa fac neaparat si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  14. ah, si mie imi plac, si o si fac de fiecare data cand am nevoie de un dulce "rapid" arata f. fain, super poze !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si mie imi place crema de zahar ars.Superbe poze.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos tuturor de aprecieri! Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  17. Incearca si tort cu crema de zahar ars, dupa ce e gata crema toarna deasupra un blat simplu de tort si mai da la cuptor pana se coace si acesta. lasa putin la racit, rastoarna-l si pune frisca deasupra. E usor, rapid, bun si racoros. pofta buna fetelor1

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Alina.

    Daaa...e bun si cu blat! Am facut si asa, dar n-am facut poze. Am mai facut cu blat si cu mere, super bun! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. super taree !!http://rizzabucatarul.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu radeti va rog, ca sunt foarte incepator, si stiu ca nu prea are ce cauta comentul asta aici dar nu am stiut unde sa scriu.... Intrebarea mea e... Cum se preincalzeste cuptorul, la 200 de grade de exemplu? Ca nu am gasit nicaieri pe net si vreau sa fac cupcakes, sau briose, daca e echivalentul bun in romana. Deci poate cineva sa imi explice pentru foaaarte incepatori?

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca aragazul are termostat il setezi la 200 grade si-l lasi sa ajunga mai intai la temperatura apoi pui prajitura. Dac nu are termostat il pui la treapta corespunzatoare (mediu) si-l lasi sa se incalzeasca vreo 10 minute, poate chiar mai putin.

    RăspundețiȘtergere