Chec cu nuca de cocos

sâmbătă, 26 iunie 2010




* 6 albusuri
* 6 linguri zahar
* 100 g nuca de cocos
* 3 linguri bilute de ciocolata
* 6 linguri faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea.

Incorporam nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt, usor, cu miscari de jos in sus. La final, adaugam si bilutele de ciocolata.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se feliaza.


Share This Post

8 comentarii:

  1. Que estupendo cake, se ve realmente esponjoso. Y el detalle de los trozos de chocolate le tiene que dar un sabor especial. saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Cr bine arata trebuie sa fie foarte gustos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca de asemenea chec nu am mai auzit... arata f bine... Cred ca trebuie incercat...
    Un premiu te asteapta la mine pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nela, e bun si usor de facut! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multam Mino! Sa-ti fac unul pentru urmatoarea vizita? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc tare mult Felis draga....si pentru premiu si pentru aprecieri. Te pup!

    RăspundețiȘtergere