Prajitura crocanta cu branza
* Pentru blat:
* 2 oua
* 150 g zahar
* 300 g iaurt
* 4 linguri ulei
* 50 ml lapte
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia, iaurtul, uleiul treptat ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu lapte. Va rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa, pe care o vom imparti in jumatate.
Punem prima jumatate in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, timp de 10 minute, pana se incheaga putin aluatul. Scoatem tava, turnam crema de branza si nivelam. Acoperim apoi cu cealalta jumatate de compozitie si dam din nou la cuptor, pana se rumeneste, cca 30 de minute.
* Pentru umplutura:
* 300 g branza de vaci
* 100 g zahar
* 3 linguri smantana
* 2 oua
* esenta de vanilie
Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte.
* Pentru crusta:
* 100 g zahar
* 1 cana fulgi de porumb
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida
Zaharul il caramelizam intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid, adaugam untul si frisca lichida. Amestecam pana se topeste tot caramelul si compozitia se omogenizeaza. Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu se sfarame.
Turnam peste prajitura scoasa din cuptor si lasam la racit in tava, dupa care se portioneaza cu un cutit bine ascutit.
Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usoara se pot taia mai intai cubuletele de prajitura, apoi se toarna crusta de caramel.
Que cosas más ricas haces, estos pastelitos se ven deliciosos. Gracias por tu recetas. Saludos
RăspundețiȘtergereImi plac prajiturile cu branza!Si alea crocante...hi,hi,hi
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si este si usor de facut.
RăspundețiȘtergereAm o intrebare, branza este dulce?
Pe curand.
Buuuuuuuuuuuuuuun, foarte buuuun!
RăspundețiȘtergereGracias Jose Manuel! :)
RăspundețiȘtergereEsti un dragut, ca de obicei. ;)
Liana, uite o prajitura care e si cu branza si e si crocanta. :))
RăspundețiȘtergereDaniela, multumesc!
RăspundețiȘtergereDa, branza este dulce. Branza de vaci, zahar si smantana. ;)
Mino, ai mancat si tu? :))
RăspundețiȘtergerece bunatate
RăspundețiȘtergere