Pizza cu bordura de branza
* Pentru aluat:
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 100 ml lapte (sau apa)
* 200-250 g faina
Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire. Aluatul se poate framanta si cu mana, punand intr-un castron faina, apoi celelalte ingredienteamestecate cu laptele. Se framanta un aluat omogen si nelipicios.
* Pentru coroana de branza:
* cascaval
* telemea
Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.
* Pentru umplutura:
* ciuperci
* sunca de pui
* piept de pui
* cascaval
* masline
* Pentru sos:
* 100 ml suc de rosii
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* oregano
* busuioc
Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.
Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea,
apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.
Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval.
Garnisim cu masline de jur imprejur
si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Una pizza estupenda. Tiene una pinta increible. saludos
RăspundețiȘtergereArata minunat am sa preiau ideea,dar bine înțeles fără măsline(sau găsesc eu ceva în locul lor!)Bir,bir!
RăspundețiȘtergereAm si găsit cu ce le înlocuiesc:cu roșii mici de tot si frunze de busuioc!Mulțumesc de idee!
RăspundețiȘtergereWeek-end minunat Mihaela!
Minunat si foarte gustos
RăspundețiȘtergerewoohoo! pizza cheese pockets! delicios!
RăspundețiȘtergereGrozava idee. Viziteaza si blogul meu daca ai timp, sunt noua pe aici:D. O zi placuta
RăspundețiȘtergereSaludo Jose Manuel! :)
RăspundețiȘtergereMariana, super ideea ta cu rosiile mici. Am retinut pentru data viitoare. :)
RăspundețiȘtergereUn week-end minunat!
Multumesc Bianka!
RăspundețiȘtergereMultumesc Kitty! Week-end minunat iti doresc!
RăspundețiȘtergereBianca, te-am vizitat de mai multe ori pana acum. ;) Multa bafta iti doresc!
RăspundețiȘtergereFoarte buna aceasta pizza cu bordura de branza.A trebuit sa fac o data si de atunci sotul meu ma intreaba intr-una "Cand mai faci?"...,doar ca eu nu ma pot decide pe care sa o mai fac,ca toate sunt la fel de bune.(am incercat deja patru din retetele de pizza pe care le ai postate).Am avut mare noroc ca te-am gasit cu aceste retete,ca altfel sotul meu ar manca si in ziua de azi tot cartofi cu oua,...dimineata,la pranz si seara:))
RăspundețiȘtergere:)))) Emi, pana sa ma cuprinda pasiunea gatitului cam asa manca si sotul meu. :))))
RăspundețiȘtergere