Tort tricolor de inghetata

miercuri, 8 septembrie 2010


* 5 galbenusuri
* 100+100 g zahar
* 600 ml lapte
* 400+100 ml frisca lichida
* 50 g cacao neagra
* 50 g unt
* 50 ml linguri sirop de menta
* frisca pentru decor


Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.

Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara.


Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.

Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia


si se orneaza cu frisca si cacao.






Share This Post

7 comentarii:

  1. Haces unas tortas fantasticas, esto se ve maravilloso. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. summer is almost over, but im one of those who eat ice cream all year lol.
    I loved the way you decorated the cake!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb! Imi plac la nebunie torturile de inghetata!
    Nu conteaza ca afara e un frig de ingheata apele! Azi sunt singura acasa (singura e un fel de-a spune, pentru ca am doi motani cu mine) si am de gand sa stau la televizor cu sub o patura si lingurind la inghetata…

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce gâteau glacée est magnifique.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Het is een zeer mooie ijstaart en smakelijk. Gefeliciteerd! Een mooie dag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iau serios in calcul sa-l prepar la aniversarea sotului meu! El e mare iubitor de inghetata! Miha, voi citi cu atentie si, pentru siguranta reusitei, iti voi adresa intrebari daca am ceva nelamuriri!
    Pupicei!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ilda, sa nu eziti sa ma intrebi, in cazul in care ai ceva nelamuriri! :*

    RăspundețiȘtergere