Ceapa umpluta

luni, 11 octombrie 2010


* 3 cepe mari
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 rosii
* 1 cana suc de rosii
* sare
* busuioc si cimbru
* 50 g mozzarella


Ceapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :))

Pieptul de pui se taie cubulete. Miezul de la ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga cubuletele de carne, rosiile curatate de pielite si pasate, apoi sucul de rosii. Se sareaza dupa gust si se asezoneaza cu cimbru si busuioc.

Se fierbe pana scade toata zeama, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin. Se umplu cepele cu cubuletele de carne


si se acopera cu mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.


Vasul termorezistent uns cu putin ulei, in care am pus cepele se da la cuptor la foc mediu pana se topeste si se rumeneste stratul de mozzarella.

Se servesc calde.

Share This Post

9 comentarii:

  1. ingenios si delicios,sunt sigura!amira a papacit?

    RăspundețiȘtergere
  2. faina reteta,ceapa coapta ne place dar umpluta cred ca-i mai buna,de incercat,o saptamana placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta cred ca a fost tare buna. Si e tare simplu de facut. Trebuie sa o reproduc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata tare bine,am sa le incerc...barbatu-meu iubeste tare ceapa coapta!

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta foarte interesanta, asa gratinata. O saptamana frumoasa, Miha!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce minunata reteta Miha curand o sa o incerc si eu ..;)

    RăspundețiȘtergere