Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

marți, 26 octombrie 2010


 * Pentru blat:

* 3 oua
* 3 linguri ulei
* 100 g zahar
* 200 g iaurt
* 3 linguri cacao
* 1 cana faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie


Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 150 g ciocolata alba
* 50 g fulgi de porumb
* 50 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Share This Post

3 comentarii: