Prajitura cu mere si caramel

miercuri, 27 octombrie 2010


* Pentru blat:

* 3 oua
* 100 g zahar
* 200 g iaurt
* 3 linguri ulei
* 1 lingurita praf de copt
* 200 g faina
* esenta de vanilie



Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana devin ca o crema si s-au marit considerabil in volum. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.

* Pentru caramel:

* 100 g zahar
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.

Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.

* Umplutura:

* 6 mere
* 1 lingura scortisoara

Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt.


Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.


Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.

Share This Post

10 comentarii:

  1. Minunat, poate fi foarte bun. O so fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat, abia astept sa-ti "fur" reteta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. vaaaai fac si eu prajitura in weekend, arata superb! am mancat o prajitura asemenatoare de curand de la cineva si am zis ca trebuie sa gaasesc si eu reteta sa fac!!!
    mercic de reteta, revin sa spun cum mi a iesit!
    weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Springflower, multumesc si ma bucur ca ai gasit reteta care-ti place! ;)
    Imbratisari si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghiocel, multumesc! ma bucur ca ti-a placut! Abia astept sa o vad pe a ta. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. ce faina prajitura, ce iti poti dori mai mult decat mere si caramel....

    RăspundețiȘtergere
  7. Da... cu pere, ca tot este sezonul. Sau cu ananas... ;)

    RăspundețiȘtergere