Salam de pui (2)

luni, 25 octombrie 2010


 * 1 piept de pui
* 2 pulpe de pui superioare dezosate
* 10 g gelatina
* 5 catei de usturoi
* sare
* piper boabe
* foi de dafin
* rozmarin
* busuioc


Carnea se taie cuburi si se pune la fiert pe foc mic impreuna cu condimentele, in apa cat sa acopere carnea.


Cand carnea este fiarta si apa a scazut sub nivelul carnii se scot foile de dafin si se arunca, apoi se adauga usturoiul pisat si se da deoparte. Cand s-a racorit se adauga gelatina hidratata in cateva linguri cu apa rece. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

O parte din carne se toaca ( cu masina de carne sau prin blender), iar cealalta se taie bucatele mici cu cutitul. Se amesteca totul, impreuna cu zeama ce-a ramas. Punem compozitia rezultata pe o bucata de folie alimentara si rulam, dand compozitiei forma de baton. Invelim intr-o bucata de folie de aluminiu si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste, apoi se portioneaza.

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu