Tort de clatite
Pentru clatite:
500 g iaurt
2 oua
50 g unt
~ 300 g faina (2 cani)
50 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Dam compozitia la frigider pentru vreo jumatate de ora, timp in care vom pregati crema.
Pentru crema:
3 galbenusuri
2 linguri cacao
100 g zahar
2 linguri lapte
100 g ciocolata amaruie
150 g unt
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa, omogenizam, apoi "desfacem" cu laptele rece. Punem vasul la bain-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul lasat la temperatura camerei si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita.
Ungem fiecare clatita cu crema, in timp ce le suprapunem. Dam la rece pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa dorinta.
Eu vreau portia cea mai mare. Am zis! :))))
Pentru mine o portie mica este?
RăspundețiȘtergereBey tu ma pui sa-mi fac azi clatite? :)))
RăspundețiȘtergereIl est superbe ce gâteau au crêpes, très beaux!
RăspundețiȘtergereBisous
Dorina, pentru prieteni...oricand! :)
RăspundețiȘtergereAncuta, eu nu te pun, dar daca insisti... :)))
RăspundețiȘtergerePup!
Beth, merci beaucoup! Bisous!
RăspundețiȘtergereMinunat tort! si super delicios. taiat seamana cu un dobos :). imi place!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!
RăspundețiȘtergereDai si mie ? asa ca la prieteni care n-au voie zahar ...
RăspundețiȘtergereDiana, tu n-ai voie zahar. Tie iti dau un pup! :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea! :*
RăspundețiȘtergereDobosul e inca un tort care imi lipseste din colectie! :))
Clatite yummy, buna idee de tort, felicitari!
RăspundețiȘtergereGhici ce fac eu azi ???
RăspundețiȘtergereClar fac clatite...asa ca ale tale...pam pam
Delicioase !!!
Daca nu imi spuneai nu as fi banuit ca ai clatite sub dichiseala asta de zile mari:)Foarte fain arata!
RăspundețiȘtergerearata ff bine!
RăspundețiȘtergereNu te refuz, vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergereTortul de clatite e preferatul meu !!!! Ce pofta-mi este acum !!! :(((
RăspundețiȘtergereExcelent rezultatul! Arata bine de tot
RăspundețiȘtergereWow! asta sigur merge pe lista mea de 'To do'. Arata super, si fiind vorba de clatite cu ciocolaaaaaata, nu se poate sa-i rezist! Ma servesc cu o felie de la tine pana ajung eu in bucatarie sa-l fac :D Pupici!
RăspundețiȘtergereArata minunat si nu mai zic de gust, e super delicios!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereBunnnnnnn
RăspundețiȘtergereDar nu se lipesc ,clatitele de tigaie,pt.ca au zahar? Eu stiam ca in compozitia de clatite ,nu se pune zahar tocmai pentru a nu se lipi!Te rog frumos sa-mi raspunzi,ca mi-e frica ca le fac si le arunc la gunoi pt.ca se lipesc!
RăspundețiȘtergereEu intotdeauna pun zahar in compozitie si nu s-au lipit niciodata. Daca ai o tigaie buna de clatite nu se vor lipi.
RăspundețiȘtergerePoti sa faci orice alta reteta de clatite, care stii ca-ti ies, daca asta nu-ti inspira incredere, si le umpli cu crema. E acelasi lucru. :)
Zi frumoasa!
Iti multumesc!chiar acum incep sa le fac,multumesc inca odata!
RăspundețiȘtergere