Negresa cu mere si ciocolata

vineri, 26 noiembrie 2010


 * 4 oua
* 150 g zahar
* 250 g margarina Rama Maestro
* 3 mere mari
* 4 linguri cacao neagra
* 1/2 lingurita scortisoara
* 1 praf de copt
* 2 cani faina



 Margarina o topim partial, apoi o mixam pana se intareste din nou si devine ca o crema.


Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam cacaoa, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.


Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se incorporeaza usor in compozitie. La sfarsit punem merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarse de zeama.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Pentru crema:

* 200 g ciocolata amaruie
* 200 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca. Se mixeaza energic pana obtinem o crema fina si pufoasa de ciocolata.

Blatul se taie in patratele, iar pe fiecare patratica de blat punem cate un mot de crema.

O prajitura cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro


O adaptare dupa reteta Lissei


Share This Post

Un comentariu: