Rulada cu crema de branza

vineri, 26 noiembrie 2010

Rulada cu crema de branza

 * Pentru blat:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 2 linguri ulei
* 4 linguri faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie


Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se aureasca pe margini. Se rastoarna blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se lasa pana se racoreste putin, apoi se deruleaza.

* Pentru crema:

* 150 g crema de branza Almette (cu smantana)
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri zahar pudra
* esenta de vanilie

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se mixeaza separat pana devine pufoasa, apoi o incorporam putin cate putin in crema de branza.

* In plus:

* 2 linguri gem de capsuni (merge si mai mult)

Blatul racorit se unge cu gem de capsuni, apoi cu crema de branza. Se ruleaza din nou si se da la rece pentru minim 1 ora.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Share This Post

7 comentarii:

  1. am facut una asemanatoare , luata dintr-o revista si chiar pot sa zic ca este la superlativ ...foarte , foarte buna ...vizual , ce sa mai zic ...ploua in gura ...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. acum incerc sa o fac
    este exact ce cautam.sper sa imi iasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o rulada foarte buna. Si eu sper sa-ti iasa si sa o papati cu placere! :)

    RăspundețiȘtergere