Spirale cu branza de vaci

luni, 6 decembrie 2010

Pentru aceasta reteta am refacut reteta Boccelutelor cu branza. Aluatul e atat de bun si pufos incat merita sa-l incercati macar o data. :)


* Pentru aluat:

* 250 ml lapte
* 1 lingura zahar
* 2 linguri miere
* 1 ou
* 50 g margarina Rama Maestro
* 10 g drojdie uscata
* ~550 g faina



Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina topita, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

* Pentru umplutura:

* 500 g branza dulce
* 100 g zahar (sau dupa gust)
* 1 ou
* 2 linguri amidon
* esenta de rom

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

* Pentru uns

* 1 galbenus
* 2 linguri lapte

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2, in functie de cat e de mare masa pe care lucrati :)) ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.


Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Capetele ruloului se pun in forme de briose.


Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

O placinta cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

Share This Post

4 comentarii:

  1. Spirale cu brnza de vaci scrie pe mine in weekendul asta ... ce poftaaaaaa! Vineri trec prin piata sa iau niste braza si niste Rama si sambata de dimineata sunt pe campul de lupta :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))
    Maria, si puiul meu papa placinte cu branza pana se bate cu mana pe burta. :))
    Ma bucur ca ti-au placut si iti doresc sa ai pofte la papat. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. O, da, placinta-i pohta ce-am pohtit :-))) Si pohtesc in continuare :-)))

    RăspundețiȘtergere