Faguri
Pentru faguri avem nevoie de:
3 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de ulei
5 linguri de lapte
esenta de vanilie
1/2 lingurita amoniac stins cu otet
faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.
Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa
Si am copt cate aproximativ 5 minute.
Nu stiu cate mi-au iesit,caci am avut prin preajma "hotomanii de prajituri" :)) Dar i-am iertat pentru ca m-au ajutat sa macin nuca. :)) Nu mai conteaza cum arata bucataria dupa aceea,important e ca am avut ajutoare. ;)
Pentru crema avem nevoie de:
50 g unt
3 linguri de zahar
1-2 linguri cacao
esenta de rom
nuca dupa gust si preferinta
Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.
Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.
Vai....ce pofta mi-ai facut! Nici eu n-am mai mancat asa ceva din copilarie! Imi aduc aminte ca erau tare buni!
RăspundețiȘtergereSa-ti traiasca "hotomanii" si sa se bucure de bunatatile facute de mamica lor! Tare simpatici!
Multumesc mult Lavinia!
RăspundețiȘtergereMiha, ce draguti sunt piticii tai!
RăspundețiȘtergereUn ajutor de nadejde pentru mami :)!!!
doamne mai inebunit cu pozele astea, o sa fac si eu, chit ca o sa cumpar forma, ca mama a aruncat forma veche
RăspundețiȘtergereSabina,ei sunt secretul reusitei mele in bucatarie! :))
RăspundețiȘtergereTulipa,ca faci fagurii sau nu-i faci,forma sa-ti iei neaparat. :)) Ca e buna si pentru multe alte retete de gauffre. ;)
RăspundețiȘtergereeu inghit in sec...miha...nu inchiriezi o camera? Ma mut la Iasi...gata...!!!
RăspundețiȘtergereRodica,mie mi-ar conveni mai mult sa vin eu la tine! :)))
RăspundețiȘtergereTe pup si te mai astept pe la mine,macar virtual! ;)
Felicitari pentru blog!Aceste prajiturele imi amintesc de copilarie.. eram innebunita dupa ele.As vrea sa stiu de unde ai cumparat aparatul de gauffre.Am cautat peste tot si nu am gasit.. si imi doresc asa de mult unul!Astept cu nerabdare raspunsul tau. Inca o data felicitari pentru ce faci.Toate retetele tale sunt minunate.
RăspundețiȘtergereCu admiratie,
Flory
Flory, iti multumesc tare mult de aprecieri.
RăspundețiȘtergereAparatul de gauffre l-am luat acum cativa ani de pe quelle.ro Nu stiu daca mai au, dar poti face o incercare.
O zi buna si o primavara frumoasa!
arata extraordinar de bine!!
RăspundețiȘtergeremusai sa fac si eu desi eu nu am o forma din asta noua ci una veche de pe timpul bunicii
Andreea, daca as fi stiut cu ani in urma ce cautare o sa aiba forma asta n-as fi aruncat-o si as fi pastrat-o cu sfintenie. :)) Asa...ma descurc cu ce am. ;)
RăspundețiȘtergerebuna. dunt din iasi. unde pot gasi forme de faguri ? :O3 numai pot de pofta.
RăspundețiȘtergereDiana, forme din alea din fonta (sau ce material o mai fi) nu stiu unde se gasesc. Si eu as vrea sa stiu.
RăspundețiȘtergereEu i-am facut in aparatul de vafe, aparat pe care l-am cumparat de la Quelle. Am facut comanda on line.
Cu asa ajutoare nu are ce sa nu iti iasa in bucatarie.Sa-ti traiasca si tu sa fii sanatoasa si sa mai faci muuuuuulte bunatati alaturi de ''hotomani''(:-*).Mi-am luat si eu forma din asta si sper sa functioneze.Voi face pentru prima data dupa reteta ta.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru urari si aprecieri.
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa aceste prajiturele delicioase.
foarte bune prajiturele.miam luat si eu forma si am facut si eu
RăspundețiȘtergereSa papati sanatosi! Ma bucur ca v-au placut! :)
RăspundețiȘtergerece bine arata fagurii...super! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Alinuta! Pupici!
RăspundețiȘtergereDE UNDE AI FORMA AIA DE FAGURI
RăspundețiȘtergereE multa vreme de cand am cumparat aparatul. L-am luat de pe quelle.ro Nu stiu daca mai au, poti incerca. :)
RăspundețiȘtergereO bunatate de faguri :) I-am facut in seara asta dar nu stiu daca mai apuca ziua de maine ca sa ii umplu cu crema. Multumesc pt reteta Miha!
RăspundețiȘtergerePentru cine este din Iasi forme de fagure gasiti in bazar la cei ce vand oale si ceaune din tuci sau la Piata ALexandru sub pod la acelasi tip de persoane.
Multumesc inca o data:)
deci sunte super mega extra tari faguri astea...ti se topesc in gura:>...multumim pentru reteta esti cea mai tare:*:*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-au placut! Sa le papati sanatosi!
RăspundețiȘtergereVa doresc un Craciun fericit!
foarte bun sa stii esti o buna bucatareasa dar si "hotomani" sunt de ajutor.bun bun foarte bun
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! :)
RăspundețiȘtergerevreau si eu forma asta.............va rog
RăspundețiȘtergereAnca, forma asta am cumparat-o cu ceva vreme in urma de la Quelle. Sincer, nu stiu unde ar mai putea fi.
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergereIn Iasi gasiti forma pentru faguri din fonta in Bazar, la tiganii care au si ceaune si costa 30 Ron; dar lasa si la 20-2 Ron daca te targuiesti cu ei.
Arata foarte bine fagurii!
Multumim de pont! :)
RăspundețiȘtergerefetelor!!!! aceste forme se gasesc in balci sau iarmaroc, de toate tipurile : faguri, nuci, etc. spor la treaba!
RăspundețiȘtergere