Cordon Bleu
* 1 piept de pui
* ~ 100 g cascaval
* 8-10 felii sunca (in functie de cat de mari ies bucatile de piept)
* sare si piper
* cimbru si busuioc
* 1 ou
* 2 linguri faina
* pesmet
* ulei pentru prajit
Pieptul de pui se feliaza. Fiecare jumatate de piept se taie in doua. Vom avea astfel 4 bucati pe care le acoperim cu folie alimentara si le batem cu ciocanul de snitele pana se subtiaza.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. sau oricare alte condimente va plac. Acoperim toata suprafata cu felii subtiri de sunca si 1 felie de cascaval. Felia de cascaval o punem doar pe un capat. Se ruleaza cat mai strans.
Oul se bat bine cu un praf de sare, se adauga faina si se omogenizeaza. Pesmetul se pune pe o farfurie. Fiecare rulou se trece prin compozitia de ou cu faina, apoi prin pesmet. Pesmetul trebuie sa acopere foarte bine ruloul, mai ales pe capete, sa nu se scurga cascavalul ce se va topi in timpul prajirii.
Daca doriti o crusta mai groasa operatiunea se va repeta.
Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.
o minunatie!am facut si eu,dar cu carne de vita,ca de asta aveam...minunata reteta!
RăspundețiȘtergereArata foarte gustos
RăspundețiȘtergereCat de apetisant arata...Multumim de reteta! Pupici !
RăspundețiȘtergereA... daca e cu cascaval... sigur o sa ii placa lui Mihai... prin urmare trebuie sa incerc si eu reteta asta..
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de aprecieri fetelor!
RăspundețiȘtergerecordon bleu,as putea sa-i fac fetitei mele in fiecare zi ca nu s-ar satura,i place cald,sau incalzit la microunde
RăspundețiȘtergereDoinita, si alor mei le place. Daca n-as insista pe langa ei sa manance diversificat, ei ar vrea toata ziua numai snitele, cordon bleu si chiftelute. :)))
RăspundețiȘtergere