Briose cu cafea
4 oua
100 g zahar
125 ml ulei
125 ml lapte
100 g ciocolata amaruie
200 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
1 lingurita ness
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Ciocolata o topim la microunde, o amestecam cu uleiul, apoi incorporam in crema de oua. Turnam si laptele cate putin, esenta de rom si ness-ul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam in forme si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-35 de minute. Se face proba cu scobitoarea.
Se servesc simple, pudrate cu zahar sau glazurate cu ciocolata, dupa preferinta. Si neaparat langa o cafea cu lapte. ;)
Eu vreau exact ce e in poza! ;-)
RăspundețiȘtergereChiar vroiam sa postez si eu azi o reteta de briose cu cafea! :)) Super Miha! Lasa, ma apuc sa postez altceva :)). Te pup!
RăspundețiȘtergerefoarte faine au iesit.
RăspundețiȘtergereLiana, exact asa te servesc! :*
RăspundețiȘtergereFoarte bun
RăspundețiȘtergereAndreea, draga mea...abia astept sa vad si varianta ta. Pupici!
RăspundețiȘtergereSplendori nu alta Miha sa le papi c cohii...desavarsite!!!
RăspundețiȘtergereŞi eu vreau toooooooooooot. Buuuuuuuuun!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereau mai ramas briose?
RăspundețiȘtergereExcelent arata , superba prezentarea !
RăspundețiȘtergereMereu m-am intrebat cum se fac briosele, acum in sfarsit am aflat. Am sa incerc si eu, nu par greu de facut, sa vedem daca imi ies la fel de frumoase. Dar neaparat trebuie sa fie glazurate cu ciocolata :)
RăspundețiȘtergeresi frumoase si delicioase
RăspundețiȘtergereAi la mine pe blog un premiu care te asteapta sa-l ridici .
RăspundețiȘtergereRuxy, draga mea...multumesc! Esti o draguta! :*
RăspundețiȘtergereIonixu meu drag...tie iti dau tot. Si camasa de pe mine ti-o dau. :))) Ti pup!
RăspundețiȘtergereSabina, daca nu le-a papat Ionixu pe toate au mai ramas. :)))
RăspundețiȘtergereDar mai fac, nu-i problema, caci se fac usor. ;) :*
Silviaaaa...multumesc. Pupici draga mea! Pe unde umbli?
RăspundețiȘtergereMihaela, glazurate cu ciocolata sau nu, cu frisca sau fara...sunt bune bune. Si mai ales...usor de facut.
RăspundețiȘtergereSpor la treaba. ;)
Multumesc Adina! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Mandala ca te-ai gandit si la mine. :)
RăspundețiȘtergere