Cartofi cu smantana

duminică, 13 februarie 2011



6 cartofi de marime medie
100 ml lapte
250 g smantana
100 g cascaval
50 g unt
1 lingura amidon
condimente pentru cartofi Kotanyi
sare si piper
marar

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust.

Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi.

Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi smantana si cascavalul ras. Saram si piperam, punem si cateva fire de marar. Sosul obtinut il turnam deasupra cartofilor,


acoperim cu un capac si dam la cuptor la foc mediu. Cand cartofii s-au inmuiat si lichidul a scazut se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca usor.

Se servesc calzi.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Daaaa, buuuuun aprobat . Asta este reteta pentru mine.Nu e prea complicata si e si buna. Brava Miho. Iti propun la sectiunea pentru puturosi sa faci niste retete din astea mai simple si pentru cele care nu se omoara cu statul in bucatarie, dar trebuie sa mai si manance.

    RăspundețiȘtergere
  2. Neatza!
    Bine punctat, Mino:))))
    o fo' greu, Miho, nu?:)))
    emoticon_om_cu_furculita_la_purtator
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Minoki, ma voi gandi la propunerea ta. Dar nu voi spune "pentru puturosi" ci "pentru foarte comozi, asa ca Mino" :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, n-a fost greu, ba chiar foarte usor as zice. :))) Dar buuuun, de te lingi pe degete. :))

    RăspundețiȘtergere