Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone
2 foi de napolitana
Pentru blat:
7 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
150 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana dulce pt frisca
250 g mascarpone
2 linguri coniac
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam. La sfarsit aromam cu cele 2 linguri de coniac.
Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.
Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.
arata yamiiiiiiiiiii!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ! Imi place sa vin in vizita la tine pentru ca esti foarte inventiva . De cate ori vreau sa fac o prajitura noua caut intai aici .
RăspundețiȘtergereRealmente fantastica esta receta. Saludos
RăspundețiȘtergerevoiam sa scriu "prima":))))
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergerePe curand !
mmmmm,ce buna trebuie sa fie praji asta... Pup u!
RăspundețiȘtergereE interesanta prajiturica ta!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si gustos
RăspundețiȘtergereAm venit iar! :D :)))
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie.De aratat arata minunat.
RăspundețiȘtergereWeekend placut iti doresc.
Hellooou manac de doua zile prajitura asta. E buna, dar, totusi.. nu ne mai dai si altceva?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult fetelor de aprecieri! :* :* :*
RăspundețiȘtergereMiha pot spune ca esti o gospodina desavarsita!!!Am facut multe dintre retetele tale si sunt super asa ca nu exagerez cand spun asta.
RăspundețiȘtergereO intrebare la prajiturica asta:coniacul cand se adauga in crema?
Iti multumesc si spor in ceea ce faci!Roxana
Roxana, multumesc tare mult de aprecieri si de atentionare.
RăspundețiȘtergereAm omis sa scriu despre coniac, imi cer scuze. Am editat acum reteta.
O zi frumoasa! :*