Chec cu lamaie si bezea
100 g zahar
140 g faina
60 g lapte praf
50 ml ulei
50 ml suc de lamaie
1 lingurita praf de copt
Pentru bezea:
2 albusuri
3 linguri zahar
esenta de vanilie
In plus, vom avea nevoie de:
2-3 linguri cacao neagra
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga uleiul in fir subtire, apoi sucul de lamaie. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia obtinuta o turnam in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana suprafata checului devine lucioasa si usor aurie.
Intre timp pregatim bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul putin cate putin mixand bine bine pana obtinem o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Aromam cu vanilie dupa gust.
Scoatem tava de chec din cuptor si pe toata suprafata checului pudram cacao neagra, 2-3 linguri. Acoperim totul cu bezea si dam din nou la cuptor la foc mare, pana bezeaua se rumeneste usor.
Se lasa la racit in tava, se scoate pe un platou si se portioneaza dupa dorinta.
Doamne ,Miha, cand ai atata timp sa faci mereu ceva dulce? checuletul asta cred ca mi-ar placea: ca doar imi palce lamaia si bezeaua....yam....pacat ca deja mi-am baut cafeaua! :)- ca lauam o bucata de la tine...oare nu inventeaza astia teleportarea? sa imi teleportezi si mie niste checulet? :)
RăspundețiȘtergereCred ca a fost foarte bun cu bezea !
RăspundețiȘtergereCe combinatie buna. Pupici!
RăspundețiȘtergerece bine arata
RăspundețiȘtergereFoarte bun!
RăspundețiȘtergereMie mi se pare ca a iesit cam turtit.
RăspundețiȘtergereDa' cacao..pt ce?
RăspundețiȘtergereAsa il faceai pe el cu cacao...
:)))
Multumesc fetelor! >:d<
RăspundețiȘtergereMinoki, cred ca azi nu ti-ai sters ochelarii. :))
RăspundețiȘtergereGabi, cacaoa e... ca sa fie. :)) Sau.. de ce nu? :)) Nu l-am facut pe el cu cacao, pen' ca e deja cu lamaie. :))
RăspundețiȘtergereDa' po' sa faci tu si sa-mi spui cum e. Promit sa fac si eu dupa aceea. :))
cat mai ai timp sa faci atat de multe bunatati?pupicei
RăspundețiȘtergereMai..eu am intrebat doar asa..
RăspundețiȘtergereca in general ceva ori se pudreaza (fie cafea, cacao, zahar pudra, etc ) fie se glazureaza, fie se pune bezea sau frisca.
Ambele..nu le vad sensul odata ce deja era aromat cu lamaie:)
Lamaie, cacao, bezea..in viziunea mea nu se pupa.
Dar nah..e doar parerea mea :)
Gabi, eu am avut in cap ideea de la un alt chec ce l-am facut candva, doar ca acum a fost altceva. Am vrut ca acel strat fin si subtire de cacao sa delimiteze stratul de bezea de cel de chec si sa mai "taie" nitel din dulceata bezelei.
RăspundețiȘtergerehttp://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/12/chec-din-albusuri-2.html
Si a fost bun, dar na...e vorba de gusturi care nu se discuta.
Eu bezea nu i-as pune ca nu ma pricep s-o fac crocanta, dar in rest deja salivez la gandul unui desert cu gust de lamaie.
RăspundețiȘtergeremmmmmmmm arata delitios !!!!Ce aparat de fotografiat ai?Faci niste foto superbe...clar ca mai mult datorita maiestriei tale..
RăspundețiȘtergereBunuuuuuuuuuuuuuuuuut ! Dar nici incontrarea cu Gaby , nu-i de colo ... hihihi .
RăspundețiȘtergereDiana
Minoki zicea ca este cam turtit checul, dar mie nu mi se pare. Eu cred ca l-as face doar de vreo doua degete :) Maxim! Sa pun accentul pe bezea...
RăspundețiȘtergereDiana, de ce intepretezi ca incontrare?
RăspundețiȘtergereDin pacate cuvintele nu au ton (am zis-o de nenumarate ori pe net) si fiecare o ia cum vrea.
Eu discutasem doar pe marginea retetei (nu inafara) dandu-mi o parere, nu am zis ca nu e bun, ci doar intrebasem (a se vedea semnul de dupa fraza mea).
Nu cred ca e primul comentariu al meu pe blogul Mihai si nu cred ca ai vazut vreodata ceva scris de mine, neplacut :)
Acum inteleg de ce m-ai intrebat si ciuperci si paste?....
Pentru Barbatul de la cratita, nu conteaza degetele pana la urma. Gustul este important, si va zic ca e chiar buna prajitura.
RăspundețiȘtergereDiana, a fost doar o discutie amicala. Si sper sa fi fost inteleasa ca atare. De toata lumea. :)
RăspundețiȘtergerePupici! :*
Sarah, pup si eu. Timp daca nu am...imi fac! :)))
RăspundețiȘtergereOana, bezeaua asta nu e crocanta. Doar putin la exterior, in interior e moale si pufoasa. ;)
RăspundețiȘtergereVica, multumesc! :* Folosesc un Nikon P100
RăspundețiȘtergereUite si un Barbat care stie ce vrea! :))) Bravo Robert!
RăspundețiȘtergereMinoki, ma bucur ca ai fost satisfacuta! :)))
RăspundețiȘtergereSuperb arata chiar vreau sa il testez !
RăspundețiȘtergerefaza cu teleportarea ii mortala , schiar ca ar fi fain sa se inventeze.
RăspundețiȘtergerechecul de lamaie o idee superba pt caldurile astea
in loc de lapte praf ce se poate pune?
RăspundețiȘtergereNico, laptele praf ii da o aroma deosebita. Il poti scoate daca doresti si mai pui faina, pana ajungi la consistenta dorita, cea a unei smantani groase.
RăspundețiȘtergereTeleportarea mi-ar placea si mie. M-as teleporta prin multe bucatarii. :))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Silvia draga! Sper sa-ti placa. Pup!
RăspundețiȘtergere