Gem de caise
Eu una abia astept sa fac o reeditare la prajitura Televizor. ;)
1 kg caise
500 g zahar
zeama de la 1 lamaie
Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.
- Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor
- Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.
Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.
arata delicios !
RăspundețiȘtergereSi gustul e si mai delicios :)))))
Miha, de ce nu vrei sa ne spui de unde iei recipientele astea asa dragute? Te intrebasem si de de popsticles alea de unde le putem procura si nu mi-ai raspuns la intrebare.
RăspundețiȘtergereUn gem grozav, Regele gemurilor, preferatul meu!
RăspundețiȘtergereO zi placuta!
Minoki, eu cred doar ca n-ai fost tu pe faza. :p
RăspundețiȘtergereOana, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereFoarte bun si aromat. Pupici!
RăspundețiȘtergereVreau gem de caise... anul asta copacul meu a facut nik, adica nimic macar sa gust... iar de cumparat nu ma indur, la ce mari sint preturile... Dau la schimb ce vrei, doar trimitemi un borcanel...
RăspundețiȘtergereAhhh, deja salivez, Miha, :)) ce bun tre' sa fie gemul asta!
RăspundețiȘtergerefoarte bun si frumos colorat gemul tau.te invidiez.la mine sunt in plin sezon caisele si piersicile dar asa rau ma chinuie lenea zilele astea,ceva de groaza.poate-mi trece lenea ca ar fi pacat sa ratez un asa gem.pupicei
RăspundețiȘtergereAh, de cand n-am mai mancat un gem de caise, e atat de bun si aromat! Poate imi fac curaj sa-l pregatesc si eu zilele astea :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata !!!!
RăspundețiȘtergereGemul de caise este preferatul meu.Arata bine si frumos colorat.Sa-l papati sanatosi.Pup.
RăspundețiȘtergereImi aminteste de gemul mamei :) ce bun si aromat! si frumos prezentat!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult cum arata,are o culoare minunata iar gustul tre sa fie pe masura!pupici !
RăspundețiȘtergereGemul de caise e delicios!E singurul pe care am reusit sa-l fac anul asta,pentru ca nu am putut renunta la el...
RăspundețiȘtergereCaisele au o aroma deosebita! Gemul cred ca merge de minune la niste clatiteee:)
RăspundețiȘtergereyumy yummy !!! parca simt gustul caiselor pe varful limbii :D
RăspundețiȘtergereArata minunat, iar vasutele sunt superbe!
RăspundețiȘtergereseamana cu gemul de caise pe care-l face mama :) si e bun bun, iar culoarea naturala
RăspundețiȘtergerearata de-a dreptul superb .!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergeresi nici nu mai stiu din ce secol n-am mai mancat.....
este gemul meu preferat .... ce culoare frumoasa are !!!
RăspundețiȘtergere