Semifreddo de orez
E bun si usurel...merita incercat. ;)
Semifreddo de orez |
50 g orez
250 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
50 g zahar
2 galbenusuri
2 linguri coniac
esenta de vanilie
Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.
Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.
Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.
Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa.
Se poate servi si cu sos de ciocolata.
Miha, arata mai bine decat in carticica cu pricina. Recunosc ca si eu zunt dezamagita... abia daca ma atrag 2-3 retete din toata cartea :(
RăspundețiȘtergereIti recomand, in schimb,"500 de retete de dulciuri cu ciocolata"
Ti-a mai ramas vreo portie si pt mine? Neaparat cu lingurita cu ursulet, ca tare draguta e!
wowww...Oana...500 zici? :)) Deja mi se invart rotitele... :)))
RăspundețiȘtergereCu drag te astept la o portie. ;)
Cred ca e delicios,tocmai bun pe caldura asta!Pupici Miha!
RăspundețiȘtergereCe fotografii frumoase! Adorabile :)
RăspundețiȘtergereDeci nu sunt singura nemultumita de aceasta carte? :(
RăspundețiȘtergereDesertul tau arata foarte bine.
O zi faina!
Foarte bine arata. Yumm, yumm!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine cu siguranta este un desert delicios!
RăspundețiȘtergereFoarte bun si gustos
RăspundețiȘtergereofff ....ce n-as da pentru o portie acum la mine acasa :)))as devora-o nu alta:))arata grozav!!!!felicitari!!
RăspundețiȘtergereHmm nici mie nu-mi place carticica asa de mult cum ma asteptam .. dar sunt cateva acolo care mi-au facut cu ochiul ! arata foarte bine semifreddo-ul tau! o sa-l pregatesc si eu ! pupici Miha
RăspundețiȘtergereDulciurica asta are toate ingredientele care imi plac!Super,Miha!Pupici si o seara buna!
RăspundețiȘtergereM-am prezentat la o portioara mica... ca eu nu mai am timp nici sa maninc, nicidecum sa fac bunatati...
RăspundețiȘtergereNimic de invidiat la prietenii noştri italieni, îmi place
RăspundețiȘtergereVa doresc o seara frumoasa
Valerie.
In primul rand felicitari pt. un blog atat de reusit!
RăspundețiȘtergereAm o intrebare: as putea inlocui coniacul cu rom inchis la culoare sau vodca?
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Da, se poate inlocui coniacul cu orice altceva sau se poate renunta la el, e doar chestie de gust.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de aprecieri si te mai astept! :)
Voi reveni cu siguranta!
RăspundețiȘtergereMiha,am facut si eu de trei ori,ne place tare mult,super arata,Cris2711:-*:X
RăspundețiȘtergereImbratisari calde draga Cris! Ma bucur tare mult ca va place! :*
RăspundețiȘtergere