Tarta cu aluat de foietaj

miercuri, 28 septembrie 2011

O tarta (puteti sa-i spuneti si pizza, daca doriti :)) )  ce se prepara relativ repede, avand in vedere ca aluatul e de-a gata si scapam de framantare.

E tare bine sa ai acolo in congelator cate un pachet de aluat de foietaj... te scoate din incurcatura, ca vrei dulce, ca vrei sarat...


1 foaie aluat de foietaj

1 piept de pui
cateva felii de bacon
cateva ciuperci champignion
1 conserva de rosii in suc
sare si piper
2 frunze de busuioc verde
1 lingura sos de soia

cateva felii de mozzarella

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute.

Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe toate partile pana se albeste. Punem si rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Lasam pe foc pana carnea este fiarta si zeama a scazut suficient. Aproape de final adaugam ciupercile taiate felii si frunzele de busuioc rupte bucati cu mana.


Dam deoparte si lasam la racit.

Foaia de aluat decongelata o punem intr-o tava de tarta, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.

Punem compozitia de carne si acoperim cu cateva felii de mozzarella. Se poate folosi si cascaval.

Restul de aluat de foietaj il punem deasupra, sub diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut un sul lung si subtire de aluat pe care l-am "innodat" pe acolo. :))))

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.


Share This Post

8 comentarii:

  1. Ce bine arata si ce gustoasa!!!Pup si o seara minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu pregatesc pentru mofturoasa mea tarta cu aluat foietaj,si ii place tare mult.Crec ca un copil mai mofturos ca al meu nu mai este.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna trebuie sa mai fie.
    Seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foietajul asta este chiar minunat,poti face atatea cu el si este foarte gustos!Dovada tarta asta a ta,care arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate, miha
    e bine sa ai pe linag acsa omului :)) niste foietaj din asta gata facut.
    minutata tarta asta..pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Foietaj foietaj... dar ce bun a fost nu? ;) super arata! pupici

    RăspundețiȘtergere