Gogosi cu miere si susan
2 oua
75 g zahar
1/2 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 g unt
zahar vanilat
500 g faina
10 g drojdie uscata
Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar.
Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru glazura:
4 linguri miere
1 lingura susan
Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.
Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.
bun bun bun!
RăspundețiȘtergerePai cum sa-i rezisti,cand zambeste asa de frumos.
RăspundețiȘtergereLa asa zambet, cred ca a primit portie dubla !
RăspundețiȘtergereCunoastem rugamintile astea la care nu se poate rezista:)Bune gogosi!
RăspundețiȘtergereBune de tot!!Ma autoservesc:)Pup!
RăspundețiȘtergeresuuupeerrr redactarea ta miha! m-a incantat! un salut, mihaela!
RăspundețiȘtergereCe bine arataaa ! Daca le vede fiica-mea am incurcat-o !
RăspundețiȘtergereDelicioase! N-am mai facut de foarte mult timp gogosi. La noi pericolul ar fi sa le vada sotul, nu Alex. Alex nu prea pofteste dulciuri, in schimb sotul meu e ceva de speriat. :D
RăspundețiȘtergereintru pe blogul tau zilnic si sunt incantata de ceea ce vad !super prezentari iar de retete nu mai zic... sa ai spor in continuare .
RăspundețiȘtergereDelicioase !!!
RăspundețiȘtergerete cred ca n-ai putut :) , iar gogoselele ti-au iesit super!!!
RăspundețiȘtergereRobert iti cam face program ... dar merita si el si finitul
RăspundețiȘtergereDiana iti/va ureaza duminica cu soare .
PS Doamne cat e de frumusel , tie-ti seamana .
minunata glazura. o sa fur ideea :)
RăspundețiȘtergerePot spune ca mi-ai facut o pofta....Reteta ta trebuie probata.
RăspundețiȘtergereda'dragalas e robert! nu cred ca aveai cum sa-i rezisti!
RăspundețiȘtergereNu prea am reusit sa vad gogosile ca ti-am admirat baiatul!... Ce mare s-a facut!!!
RăspundețiȘtergereSuperbe!!! Mi-ai facut o pofta teribila de gogosi!!
RăspundețiȘtergerePup!!
Alintutz frumos stie el cum sa o cumpere pe mami!!pup
RăspundețiȘtergereWow! ce bine arata. Tot trag cu ochiul aici pe blog si ma minunez de munca de migala in decorarea dulciurilor pe care le faci. Cum iese bucatile de praji taiate asa perfect? Ma tot intreb.
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu incepand cu luna noiembrei sa tin un blog culinar si momentan fac retete de dulciuri pentru Craciun asa cum e el sarbatorit in Germania. http://apronon.wordpress.com/ POate ai un pic de timp sa vezi ce indraznesc sa public si ai niste sfaturi pentru o incepatoare? Multumesc anticipat!
cine poate refuza gogosile?am sa incerc si eu glazura cu miere si susan.pupici
RăspundețiȘtergereNici nu m-am uitat la gogosi.....La o asa privire esti terminata.
RăspundețiȘtergeredelicioase si frumoase :*
RăspundețiȘtergereMiha,dar e k aluatul daca i framantat cu mana?N am masina si cat sa stea la dospit daca e k asa?Arata f bine si intentionez sa le fac dupa ce mi instalez noua plita.Mersi,Livia.
RăspundețiȘtergereLivia, e ok sa framanti si cu mana. Framanti pana obtii un aluat elastic si omogen, care nu se mai lipeste de maini. Apoi acopei cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Gabi, au fost bune. Nu spun de Robert cat a fost de incantat! ;;)
RăspundețiȘtergereDia, multumesc. Asa-i ca are un zambet frumos? ;;)
RăspundețiȘtergereOana, chiar tripla as putea spune :)) caci sora-sa nu prea se omoara cu gogosile...
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo!
RăspundețiȘtergereTare sunt smecheri copiii astia ai nostri si stiu cum sa ne indoaie inimile. :))))
Multumesc Licuta!
RăspundețiȘtergereFoarte bine ai facut ca nu m-ai asteptat pe mine sa te invit! :)))) Pup!
Multumesc Mihaela! Ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc Violeta!
RăspundețiȘtergereSi tu ai acasa o iubitoare de gogosi? Atunci...neaparat sa-i faci! :)))
Cristina... hi hi... pai tre sa le mai facem si loc din cand in cand cate ceva bunut. :))
RăspundețiȘtergereUta, multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult de apecieri si te mai astept!
Ai dreptate Antonina! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cat! Pupici!
RăspundețiȘtergereDiana, multumesc frumos draga mea! De buna seama ca mie imi seamana. :))))
RăspundețiȘtergereZi frumoasa si tie! :*
Asa este Bianka. ;) Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereBrandusa, nu pot decat sa ma bucur, draga mea! Pupici! :*
RăspundețiȘtergereHaplea, iti doresc spor la treaba. ;) Si la mancat, evident! :))
RăspundețiȘtergerePansy, multumesc! :*
RăspundețiȘtergereFelis, trece timpul. Parca mai ieri vorbeam pe forum despre scutece si alte minuni. :))
RăspundețiȘtergerePupici de la noi!
Multumesc Laura! Pupici cu lipici!
RăspundețiȘtergereAsa e Aziz-ule drag! Cred ca si tu stii foarte bine cum este! :)))
RăspundețiȘtergerePup!
Draga mea Ceska, bun venit in blogosfera culinara. Nu stiu ce sfaturi anume sa-ti dau, nu detin niste secrete numai de mine stiute, totul se invata si descopera in timp.
RăspundețiȘtergereDaca ai vreo nelamurire, de o mana de ajutor...cu drag o voi face, numai sa-mi spui, aici sau in privat, nu conteaza.
Pupici si multa bafta!
Pupici Sarah, ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ghiocel! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Emily! :*
RăspundețiȘtergere