Rulada cu crema de branza si scortisoara
Si ia sa vedeti voi ce-am facut... :)))
Blat:
5 oua mari
5 linguri zahar
2 linguri ulei
1 plic Crem Ole de ciocolata
esenta de rom
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.
Crema:
150 g crema de branza Almette cu smantana
100 g unt moale
100 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara macinata
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.
Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
50 g ciocolata amaruie
50 ml smantana pentru frisca
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.
Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator.
Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.
Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.
Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.
Foarte frumoasa, aromata si desigur extrem de guuuuustoasa!!! Bravo!
RăspundețiȘtergereAAAAH!!!!:)))
RăspundețiȘtergereVăăăleu!!!!!!!!! Vreau și eu... măcar o feliuță. Arată super!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!imi place tare mult lingurita, am remarcat-o in mai multe poze, e superba!!!!pup :*
RăspundețiȘtergereTe vreau!!! :))Cred ca a fost tare buna rulada!!!! Arata super bine!
RăspundețiȘtergereDelicioasa! Si arata si tare dragalasa!
RăspundețiȘtergeredelicioasa rulada , vreau si eu !!!
RăspundețiȘtergereMersi de participare :)
RăspundețiȘtergereSuper buna si apetisanta!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos dragelor! :*
RăspundețiȘtergerece aromata si aratoase este rulada ta!
RăspundețiȘtergereMinunat arata!!
RăspundețiȘtergeretu precis ai o fabrica de ciocolata:)) lasa-ma, te rog,sa ma alatur si eu Aaah -Uuuuh-urilor. superba!
RăspundețiȘtergereSuper buna !
RăspundețiȘtergereArata excelent!!!
RăspundețiȘtergerebuna,buna si aromata si cu aspect dar mai ales ciocolatoasa ceea ce-mi place;bravo!!
RăspundețiȘtergereCe mi-as dori sa savurez o bucatica.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Cu ce a sputea inlocui plicul de creme ole, deoarece in zona unde locuiesc nu gasesc asa ceva?
RăspundețiȘtergereBuna !Arata minunat!super kiar!As putea inlocui plicul ole cu plic de budinca ?
RăspundețiȘtergereRaluka, poti inlocui si cu budinca, dar nu va mai avea aceeasi textura, acelasi gust. Cred ca va iesi ca un blat "normal" de rulada.
RăspundețiȘtergereDaca nu ai Crem Ole, poti folosi orice alt praf de budinca ce se prepara la rece.
Ioana, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul.
RăspundețiȘtergerePoti inlocui cu orice alt fel de budinca ce se prepara la rece.
Buna !IN locul branzei almette pot pune ricotta?Va pup!
RăspundețiȘtergereRaluka, n-am folosit niciodata ricotta, dar cred ca poti folosi, caci pana la urma e tot o crema fina de branza. ;)
RăspundețiȘtergereAlmette am vrut sa iau dar nu am vazut la Real akuma am venit de acolo pt ca vreau maine sa fac aceasta rulada!ricotta am luat ca era la reducere..
RăspundețiȘtergereBuna draga MIHA,am o nelamurire,si anume daca in blat nu se adauga si faina.mersi
RăspundețiȘtergereNina, nu se pune deloc faina, doar plicul de Creme Ole. ;)
RăspundețiȘtergereDa, arata spectaculos si nu cred ca am mai mancat asa ceva pana acum
RăspundețiȘtergereRoxana, zic eu ca e o prajitura ce merita incercata. ;)
RăspundețiȘtergereAi niste maini minunate pentru porajituri:)
RăspundețiȘtergerePrivesc, privesc si inghit in sec...
Deaga Miha, iti multumesc pentru urare, iti urez si eu la multi ani si multa inspiratie, ca sa ne inveti si pe noi:)
Te pup.
Multumesc Daniela! :*
RăspundețiȘtergeretocmai am facut aceasta rulada ce sa va zic este DEMENTIALA am facut o mica schimbare la blat nu am gasit crem ole si am bagat crema cu gust de trufe tot de la Dr Qetker si a iesit superrrrr buna
RăspundețiȘtergereIoana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereBuna si ideea ta cu crema cu gust de trufe! ;)