Prajitura cu ciocolata si blat de orez
Pentru blatul de orez:
100 g ciocolata amaruie
150 g lapte condensat
35 g orez expandat
Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.
Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.
Pentru crema:
200 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
3 foi gelatina
125 g mascarpone
1 lingura cacao
Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.
Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.
Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.
Pentru blat pufos:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura ulei
1/2 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un grata si se lasa la racit.
Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Ce interesant ;;)
RăspundețiȘtergerePup Mihu. Sanatate!
uaaaaaaa cate dulciuri bune faci felicitari
RăspundețiȘtergereTare imi place cum arata si sigur e si gustoasa. pup
RăspundețiȘtergereJ'en salive juste de regarde, je peut passer chez toi pour le café ??????, dit oui....
RăspundețiȘtergereArata foarte bine... hmmm....
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!xoxo
RăspundețiȘtergereO reteta interesanta, in special ca imi place orezul expandat!
RăspundețiȘtergereDelicioasa! Unde ai gasit orez expandat?
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabi draga! :*
RăspundețiȘtergereAnonim, multumesc frumos! Ma stradui si eu! :))
RăspundețiȘtergereTimea, e foarte buna, noua ne-a placut. Pup si week-end placut!
RăspundețiȘtergereBeth, te astept cu drag! :*
RăspundețiȘtergereInteresanta ! :) Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereMultumesc cuscra! Arunc vreo 2 bucati inspre tine? :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Carmen! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! :*
RăspundețiȘtergereO sectiune tare delicioasa!!! vreau si eu!! Pupic!
RăspundețiȘtergereRaluca, orez expandat am cumparat din Kaufland, raionul de cereale. Este orez expandat simplu, fara arome.
RăspundețiȘtergereinteresanta!!!merita salvata si apoi prestata!!!te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela! Pup si week-end placut! :*
RăspundețiȘtergereArata excelent Miha!!!!!!!!un sfarsit de saptamana linistit!!
RăspundețiȘtergereMai Mihaita , tare bunaciune ai facut !
RăspundețiȘtergereWk frumos !
Week-end frumos si tie Aziz-ule drag! :*
RăspundețiȘtergereDiana draga mea...multumesc frumos! Week-end frumos si tie! :*
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!Cred ca e tare buna!Iti doresc o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta !!! Felicitari !!
RăspundețiȘtergereMiha draga,multu pentru aceasta reteta.Am o punga mare de orez expandat si nu stiam la ce dulciuri sa-l folosesc.pup.xoxo
RăspundețiȘtergereoooooooooo dar ce putina iese. Pai asta o mananc singura
RăspundețiȘtergereE putina, dar destul de consistenta. ;)
RăspundețiȘtergereDaca vrei sa dai si la musafiri :)))) dubleaza cantitatile.
cam cata iese ca sa stiu daca dublez cantitatile sau nu :) o fac pt mine si sotul meu :))
RăspundețiȘtergerePrajitura e facuta intr-o tava mica, de 20/20 cm. Dar fiind destul de consistenta, zic eu ca ajunge pentru 2 persoane. ;)
RăspundețiȘtergereaham, ok o sa vad, o sa fac pentru inceput cu cantitatile cele din reteta :) si vad apoi daca trebuie dublate sau nu :)
RăspundețiȘtergere