Prajitura cu ciocolata si blat de orez

vineri, 10 februarie 2012

O prajitura delicioasa, ce va merge de minune acompaniata de un Latte Machiatto. Ce mai...rasfat total...:))



 Pentru blatul de orez:

100 g ciocolata amaruie
150 g lapte condensat
35 g orez expandat

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si se niveleaza cu lingura. Se da la rece pana pregatim crema.

Daca nu aveti tava detasabila puteti folosi si o tava normala, doar sa puneti folie alimentara, sa fie usor de scos.

Pentru crema:

200 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
3 foi gelatina
125 g mascarpone
1 lingura cacao

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit putin punem gelatina bine stoarsa de apa si amestecam bine pana la dizolvarea acesteia. Compozitia se da la rece pentru cateva ore, pana se raceste bine si incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi incorporam mascarponele mixand energic.

Dam deoparte 150 g din crema si amestecam cu 1 lingura cacao neagra.


Pentru blat pufos:

2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura ulei
1/2 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra.Se scoate pe un grata si se lasa la racit.

Peste blatul de orez turnam crema de ciocolata alba, apoi cea de cacao si acoperim cu blatul de pandispan. Dam prajitura la rece pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.



Share This Post

33 de comentarii:

  1. Ce interesant ;;)
    Pup Mihu. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. uaaaaaaa cate dulciuri bune faci felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare imi place cum arata si sigur e si gustoasa. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. J'en salive juste de regarde, je peut passer chez toi pour le café ??????, dit oui....

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta interesanta, in special ca imi place orezul expandat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa! Unde ai gasit orez expandat?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, multumesc frumos! Ma stradui si eu! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Timea, e foarte buna, noua ne-a placut. Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc cuscra! Arunc vreo 2 bucati inspre tine? :))

    RăspundețiȘtergere
  10. O sectiune tare delicioasa!!! vreau si eu!! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  11. Raluca, orez expandat am cumparat din Kaufland, raionul de cereale. Este orez expandat simplu, fara arome.

    RăspundețiȘtergere
  12. interesanta!!!merita salvata si apoi prestata!!!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Adela! Pup si week-end placut! :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata excelent Miha!!!!!!!!un sfarsit de saptamana linistit!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai Mihaita , tare bunaciune ai facut !
    Wk frumos !

    RăspundețiȘtergere
  16. Week-end frumos si tie Aziz-ule drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Diana draga mea...multumesc frumos! Week-end frumos si tie! :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte bine arata!Cred ca e tare buna!Iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesanta reteta !!! Felicitari !!

    RăspundețiȘtergere
  20. Miha draga,multu pentru aceasta reteta.Am o punga mare de orez expandat si nu stiam la ce dulciuri sa-l folosesc.pup.xoxo

    RăspundețiȘtergere
  21. oooooooooo dar ce putina iese. Pai asta o mananc singura

    RăspundețiȘtergere
  22. E putina, dar destul de consistenta. ;)

    Daca vrei sa dai si la musafiri :)))) dubleaza cantitatile.

    RăspundețiȘtergere
  23. cam cata iese ca sa stiu daca dublez cantitatile sau nu :) o fac pt mine si sotul meu :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Prajitura e facuta intr-o tava mica, de 20/20 cm. Dar fiind destul de consistenta, zic eu ca ajunge pentru 2 persoane. ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. aham, ok o sa vad, o sa fac pentru inceput cu cantitatile cele din reteta :) si vad apoi daca trebuie dublate sau nu :)

    RăspundețiȘtergere