Orez cu urzici
Eu ma bucur tare mult si ii multumesc Madalinei pentru inspiratie, caci am reusit sa-i fac si pe ai mei sa manance urzici. Bine, le-am si tras o pacaleala zicandu-le ca e patrunjel :))) dar stiti cum e... scopul scuza mijloacele. :))) Drept pentru care, a doua zi le-am mai facut o portie, in care am indraznit sa pun si mai multe urzici.
1 cana orez
2 pumni de urzici
1 ceapa
4 catei usturoi
sare si piper
Ceapa tocata marunt se pune la inabusit in putin ulei de masline si 1-2 linguri apa. Cand s-a inmuiat adaugam orezul spalat si 3 cani de apa. Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, timp in care curatam urzicile, le spalam si le oparim in apa cu sare. Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa, apoi le pasam cu furculita.
Cand orezul este aproape gata punem urzicile tocate, punem sare si piper dupa gust si usturoiul pisat.
Se serveste cald.
Un riz simple et delicieux!
RăspundețiȘtergereBisous
Chiar o buna idee Miha !
RăspundețiȘtergereChiar aseara am papat urzicute gatite in stil clasic. Au fost delicioase. Ma tenteaza sa incerc si aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereO reteta usoara, gustoasa si sanatoasa(avem urzici). Si eu mai apelez la "minciunele" pentru copii...dar cum zici tu, scopul scuza mijloacele:))))Pupici
RăspundețiȘtergereDelicioase!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereGrozava idee !!! Azi un strop , maine doi :0 , si uite asa papa si ei urzici !!!! ;)
RăspundețiȘtergerema gandesc ca si niste ciuperci ,in plus ar da un plus de savoare?
RăspundețiȘtergereArata tare bine! Frumoasa prezentare! ;)
RăspundețiȘtergere