Chifle dulci cu portocale
Niste chifle dulci si aromate, numai bune pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza.
2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
Pentru sirop
sucul de la o portocala mare
1 lingura zahar
1 lingura miere
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut, ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.
Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.
magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!
RăspundețiȘtergereBisous
Foarte faine! Pufoase si sromate!
RăspundețiȘtergereInghit in sec!
RăspundețiȘtergereCat de rumenele!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereAh, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereCe as savura una!!!
RăspundețiȘtergereImi imaginez cit is de bune...!
RăspundețiȘtergereParcă îmi vine să pap poza.
RăspundețiȘtergereCat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena - good idea!
RăspundețiȘtergereImi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun
RăspundețiȘtergereIar ma ispitesti.
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!
RăspundețiȘtergereArata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup
RăspundețiȘtergereTare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau ;)
RăspundețiȘtergeream o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!
RăspundețiȘtergerearata tare bine
RăspundețiȘtergeresint foarte bune.eu le-am facut
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca v-au placut! :)
RăspundețiȘtergere