Pide cu branza si spanac
Imi place sa fac placinta cu branza sarata, pentru ca ma pot juca asa cum vreau cu ingredientele si felurile de branza. De aceasta data am optat pentru aceasta reteta, inspirata de Andreea.
Pentru aluat:
~200 g faina
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Pentru umplutura:
200 g branza sarata (telemea)
1 ou
2 linguri smantana
spanac
sare si piper
marar verde
Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.
Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.
Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Excelente, atat calde cat si reci.
Ador placinta cu branza, in orice forma!
RăspundețiȘtergereHummmm... c'est délicieux!
RăspundețiȘtergereBisous
Delicios... ca intotdeauna!!
RăspundețiȘtergereBarcute! :) Foarte bune si usor de facut!
RăspundețiȘtergereDelicioase,chiar si pentru limbile sensibile cum bine zici!Pupici
RăspundețiȘtergereE musai sa fac si eu reteta ta. In week-end-ul asta! Minunat acest blog!
RăspundețiȘtergereMama ce bunatate ai preparat acolo!
RăspundețiȘtergereM-ai pacali lejer si pe mine Miha draga :-)
RăspundețiȘtergereFoarte faine sunt,si daca stau bine si ma gandesc sunt perfecte de pus si in pachetel la scoala.
Multumesc de idee.Tzuc!