Taci si-nghite!

marți, 24 aprilie 2012

"Mami, azi ce mancam"?
"Taci si-nghite!" :))))

Pentru astazi, o reteta simpla si foarte usor de facut. Pentru doritori se poate adauga si ceva carne, kaizer sau carnati.



~250 g malai
1 litru apa amestecata cu lapte
4 oua
50 g unt
100 g telemea
100 g cascaval ras

Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si putina sare. Cand este fiarta se amesteca cu telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul ras si unt.

Se unge o forma cu putin unt, se aseaza mamaliga, se fac in ea adancituri cu dosul unei linguri si in fiecare adancitura se pune cate putin unt si cate un ou. Se presara cu putin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.

Cand albusul s-a intarit este gata. Se serveste calda, cu smantana.


Share This Post

12 comentarii:

  1. une superbe recette, ces oeufs par dessous lui donne un visuel très appétissant!

    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mor de pofta!! :D
    Arata intr-un mare fel!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat !!! nu am cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  4. yuuumiii, buna idee, o voi aplica!:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai la meniul ata pana si fiica-mea tace si mananca:)Ne place si noua ,cu putina carnita e foarte adevarat:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahh,mamaliguta:) n-am mâncat de multă vreme.Arata nemaipomenit de yammy.Maine dimineața vom avea mamaliguta cu brinza pt micul dejun!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu tac si imi place ce vad! Un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, sa stii ca eu am si pregatit mancarica asta astazi la cina! A fost absolut delicioasa! Multumesc pentru idee! <3 it!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, si eu ma gandeam ieri la mamaliga....foarte apetisant !

    RăspundețiȘtergere
  10. As manca mamaliga oricum si cu orice. Arata delicios.

    RăspundețiȘtergere