Inghetata cu iaurt

sâmbătă, 23 iunie 2012

Daca ieri am incins cuptoarele pentru deliciosul sufleu de pui cu cascaval, azi ne vom racori cu o inghetata delicioasa...

De cum incepe vara si pana tarziu in toamna inghetata nu ne lipseste din congelator. Inghetata de lapte este la mare cautare si eu ma bucur, pentru ca se face foarte usor si pot jongla foarte usor cu ingredientele. De aceasta data am adaugat niste iaurt, iaurt gras de bivolita si a iesit o minunatie de inghetata.

Caldura de afara nu ma ajuta deloc cand e vorba de pozat inghetata, dar neaparat sa faceti si voi, sa vedeti cat e de buna.




100 g lapte praf
250 ml lapte
1 cutie lapte condensat (400g)
250 ml smantana pentru frisca
300 g iaurt gras

Amestecam laptele cu iaurtul, laptele condensat si smantana pentru frisca. Turnam apoi incet peste laptele praf, amestecand usor cu mixerul sau chiar cu o lingura.

Gustati! Daca vi se pare prea dulce mai "diluati" cu lapte sau iaurt.

Dam vasul la congelator pentru vreo 2 ore. Scoatem vasul si mixam cu blenderul vertical, sa spargem acele de gheata. Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Pofta buna! 

Share This Post

7 comentarii:

  1. Grea problema cu fotografiatul inghetatei, stiu cum este :) Imi place varianta ta cu iaurt si lapte condensat, YUM!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inghetata tot buna e, si tot bine arata! Eu vreau portie dubla! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar racoritor! Imi palce ca ai pus inghetata in cupa cu cioco:)
    Un business cu ice cream n-ar strica pe timp de vara. Sunt sigura ca e mult mai buna inghetata ta decat multe altele "de firma" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta!Imi plac mult cupele!

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar trebuie smantana pt.frisca sau poate fi si frisca lichida

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand spun smantana pentru frisca ma refer la frisca lichida naturala ce se gaseste in supermarket la raionul de UHT. Poti folosi si frisca lichida vegetala daca doresti si daca iti place. :)

    RăspundețiȘtergere