Cosulete de bezea cu inghetata
Problema e ca dupa vacanta nu prea am chef si spor la gatit. Incerc sa-mi intru in ritmul normal al vietii de zi cu zi si sa las in urma marea cu ale sale valuri.
Pentru astazi va propun o reteta de desert. Un desert savuros ce l-am papat pana la ultima bucatica, dar care n-am mai apucat sa vi-l arat si voua inainte de a pleca, pierduta fiind printre bagaje. :))
Pentru cosulete:
300 g albus
250 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura amidon
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.
Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea.
Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute.
Pentru inghetata:
200 g ciocolata alba
250 ml smantana pentru frisca
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.
Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.
M-ai cucerit!In weekend experimentez si eu,arata f. yuuumy!
RăspundețiȘtergereChiar mi-ai lipsit. Sper ca te-ai relaxat in concediu. In ceea ce priveste aceasta specialitate....n-am cuvinte.
RăspundețiȘtergereImi este dor si mie de mare. Cosuletele tale cu bezea sunt nemaipomenit de frumoase. Un desert de lux:)
RăspundețiȘtergereElegante! Numai bune pentru vremuri ca astea :)
RăspundețiȘtergereBine ai revenit !!! Arata extrem de bine desertul tau !!!
RăspundețiȘtergereBine ai revenit !Minunat si racoritor desertul tau!Pupici
RăspundețiȘtergereBine ai revenit draga mea! Imaginea cu care incepi postarea te inbie parca sa visezi si sa calatoresti cu ochii inchisi...minunate valuri!
RăspundețiȘtergereE greu sa reintri la normal, presimt ca asa voi fi si eu, mai ales ca voi fi plecata 2 saptamani :P
Desertul este foarte inspirat si de efect, bravo draga mea!
Pupici :)
Delicate precum spuma valurilor sunt cosuletele! Poţi să-mi spui cam câte albusuri ai folosit? Am 4 la congelator si mă tot invarteam pe lângă ele... Oare iese ok bezeaua din albusuri congelate?
RăspundețiȘtergereDe obicei eu pastrez la congelator albusurile ce-mi raman de la diverse retete, apoi le folosesc atunci cand am nevoie, asa cum am facut acum, in cazul acestor cosulete.
RăspundețiȘtergereIn medie albusul de la 1 ou cantareste 40 g, deci aici e vorba de cca 8 oua.
Spor la treaba. :)
Ai venit cu forte proaspete din vacanta ca deja ai pregatit o super bunatate.Pup!
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca e o adevarata nebunie a gustului!!! Dar stii ca pe acestea mie cam "frica" sa le incerc?!:)) Culmea, bezele faceam pe la 12 ani...era singurul desert pe care-l preparam!
RăspundețiȘtergerePupicei!
Imi place cum arata! Bine ai revenit, sa ai spor la bucatareala! Pupici!
RăspundețiȘtergereErata: "mi-e"! :blushing
RăspundețiȘtergeresuper cosuletele...!!!!!!!!! unde ai fost la mare?multi pupici de la malul marii!
RăspundețiȘtergereVa multumesc tare mult de primirea calduroasa! :* :* :*
RăspundețiȘtergereMiha ,tu esti cel mai curajos bloger in ale gatitului pe caldurile astea. Ce gatesti azi, am nevoie sa ma inspir.
RăspundețiȘtergereFelicia, am fost pe aici pe la noi. In Navodari, mai exact. :)
RăspundețiȘtergereFelicia, inca nu stiu ce gatesc azi... inca nu mi-am terminat de baut cafeaua. :))))
RăspundețiȘtergere